V týždni pred Veľkou nocou sme sa venovali príprave výrobkov – symbolov Veľkej noci. Počas praktického vyučovania pod vedením majstrov odbornej výchovy sme pripravovali rôzne sladké a slané pokrmy a tiež výrobky na výzdobu našich domácnosti.
Žiaci z odboru hotelová akadémia pripravili slávnostné prestieranie veľkonočných raňajok a slávnostného obeda. Pripravili raňajkové menu a jarné menu. Na základe pripravených menu lístkov prestreli stôl, zložili servítky v tvare zajačika. Počas vyučovania žiaci z odboru hostinský upiekli vianočku, tvarohový veniec a mini mazanec. Tiež sa učili pripraviť syrovú hrudku. Stolári zhotovili drevené vajce, ktoré vzniklo recykláciou z prerastenej brezy z areálu našej školy. Naše šikovné cukrárky upiekli snehové a linecké pečivo. Zhotovili čokoládové vajce, precízne čokoládové vajíčko ozdobili, tak ako sa na veľkonočné vajíčko patrí.
Strávili sme spoločné chvíle pri príprave Veľkej noci, rozprávali sme sa o zvyklostiach a tradíciách aké v ich rodinách praktizujú.