IMG_8800~photo

Veľkonočné sviatky sú i sviatkami jari. Kedysi sa pripravovali na Veľkú noc jedlá sa zo zelených surovín, teda zo špenátu, mladej žihľavy, šťaveľa, púpavy či medvedieho cesnaku. Veľkonočná kuchyňa zahŕňala studené aj teplé jedlá, pričom mnohé mali symbolický význam. 

Príprava veľkonočného menu začína už zopár dní pre začiatkom slávenia sviatkov. Jednotlivé pokrmy závisia od krajov, ale v každej domácnosti nesmú chýbať vajíčka, údeniny, sladký koláč, zemiakový šalát. Počas praktického vyučovania žiaci zo študijného odboru kuchár, učebných odborov cukrár a hostinský pripravovali tradičné pokrmy teplej a studenej kuchyne a sladkého pečiva, ktoré nesmie chýbať na slávnostnom stole. Tento rok sme pripravili žihľavovú polievku, medový mazanec, syrovú hrudku, plnené vajcia, snehové pečivo, čokoládové vajíčka, linecké pečivo, medovníčky a pistáciové cappuccino. Pripravili sme  stôl so slávnostným prestieraním na raňajky. 

Fotogaléria k článku

 

Odporučte článok priateľom

Facebook
LinkedIn
Email
Tlač